De Torenkamer (movie)

Geplaatst: 25/03/2011 in dvd/cd, film, kunst en cultuur, projecten, verhalen
Tags:, , , , , ,

de Torenkamer from ferrie = differentieel on Vimeo.

soundscape ‘De Torenkamer’ is een audio-project van RIANN en ferrie = differentieel Recording door Jaco Cornet, gemaakt voor de reizende expositie Droomreis.

beeld is een toegift

reacties
 1. Rian schreef:

  recensie:

  mooi mooi mooi – en wat een kado dat zie en hoor.
  Hoe stem, teksten, verhalen, poetry, klanken samengevoegd tot storytelling (of hoe je het ook noemt) nog altijd de geest, de drang, de noodzaak van wat de beat generatie al deed, wat trouvères en troubadours deden (want ik ben er zeker van dat die bij lange na niet alleen zaten te kwelen), wat tijdens dada en het expressionisme tot explosieve kracht groeide – kortom: een fantastische traditie die geen traditie is maar appelleert aan wat we kennelijk als mensen “nodig hebben”… mooi! Toffe klanken van Ferrie weer, en Rian’s stem mag er wezen!
  En dan dit:
  Het is dapper, en zeer zeer zeer lofwaardig dat het beeld als “een toegift” gepresenteerd wordt. Dapper, want de ogen plegen te winnen (niet voor niets geeft de blinde cabaretier Vincent Bijlo een dezer dagen een benefietvoorstelling voor de zienden, een vergeten meerderheidsgroep die geplaagd wordt door een compleet onvermogen tot luisteren, ruiken en voelen, allemaal omdat de ogen alle aandacht wegkapen).
  De beeldsequentie die voor Torenkamer is gebruikt – mooi evenwichtig, verhaalloos – en diffuus genoeg om niet alle aandacht weg te trekken. Ah, wat tof dat jullie dat doen.

  Aad van Nieuwkerk

 2. Rian schreef:

  recensie:

  Goede stem, goede dictie, goed verteld, goed verhaal, beetje fantastisch realisme-achtig lijkt mij, muziek heel goed in de sfeer van verhaal.
  Mooie beelden vooral tegen het eind, die bomen met dat licht.
  Klein puntje in de uitvoering: de aftiteling kwam al in beeld, toen toen de laatste verhaal regels nog klonken. Dat leidde onnodig af.
  Mooi stukje proza. Een kritische opmerking slechts: er ging iets als een nachtkaars of kaars uit o.i.d. Zo’n zwaar cliché zou ik vermijden.
  Als je zo’n verhaal kunt schrijven, ben je in staat een origineler beeld verzinnen dan die kaars.
  Verder: wees er maar trots op!

  Roeland van Reem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s